Politiek vervolg - 3VO.Biotoop

Ga naar de inhoud

Politiek vervolg

Stand van zaken
22 maart 2018. De verkiezingen voor de gemeenteraad hebben in Ridderkerk een verrassing opgeleverd.

Partij18Plus – tot nog toe een eenmanspartij in de raad – haalde de meeste stemmen. Goed voor vijf zetels. Lijsttrekker Henk van Os mag gaan proberen een coalitie te gaan vormen die op een meerderheid kan rekenen in de gemeenteraad. De huidige coalitie van Leefbaar, SGP, ChristenUnie en CDA kan in ieder geval zo niet verder. Van de 17 zetels van vier jaar geleden, zijn er nog maar twaalf over. Met een opkomst van 54.4% is de voorlopige uitslag van gemeenteraad Ridderkerk.

Maandag 26 maart a.s. wordt afscheid genomen van raadsleden die niet meer terugkomen in de raad. Donderdag 29 maart 2018 wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. 
"Partij 18PLUS sluit aan
In tegenstelling tot de vermelding op onze flyer die voor wat betreft de Partij 18PLUS op de speerpunten van het programma was gebaseerd, en daarmee onvolledige was, zijn we verheugd dat elders in het partijprogramma van Partij 18PLUS een zeer concreet, positief standpunt is opgenomen ten aanzien van onze Oosterpark problematiek. Specifiek wordt er gesteld  dat "De gaten langs de rijkswegen dienen gedicht te worden door schermen of vegetatie voor de opvang van fijnstof en geluid."
"Vele stemmen, één doel"
Terug naar de inhoud